14 Oktober 2013

Tumpuk-tumpukan

#Banyumasan

Nasib pancen wis dadi bubur. Arep minggat mengdi ora tetep bae katut angel ucul. Salah sijine bab turu mlungker...

Jaman esih cokan turu langgar, ora bakalan teyeng slonjor. Kademen modal kemulan sarung, gelem ora gelem kudu nekuk dengkul.

Siki nang mess ya pada baen
Perusahaan kadang ora ngitung jumlah menungsane. Kasur siji kudu dinggoni wong telu, ora mungkin bisa turu mujur. Kasur paling ambane 160 senti, meksa awake lempeng mesti jujul. Arep njaluk awake dicindheki ora mungkin wong wis kang kanane diwei pawakan dawa.

Nangumah apa maning, amben siji dituroni wong papat. Ngalaih turu misah nang kamer mburi, biyung bocah sing ora kanti nek bengi nusul pindah. Padahal nek mamake pindah, bocahan sok terus nglilir nggoleti biyunge.

Turu jejer papat, sing loro ora teyeng anteng. Rama biyunge nang pinggir bocahan nang tengah ketone paling maen ketimbang bocahan tiba kang amben. Tapi bocah nek ora dipisah, sedela bae wis pada jejek-jejekan. Jempol sikil ora mlebu irung wis termasuk untung.

Timbang kudu bola bali kudu misah bocah turu tumpuk-tumpukan, posisine diwalik sing tua nang tengah. Bocahan didelah pinggir dialangi bantal men ora kejedot tembok. 

Dipageri sing tua, pancen bocahan bisa turu angler ora nganggo tawuran maning
Tapi malah rama biyunge sing dadi ora teyeng turu
Tumpuk-tumpukan...





17 comments:

  1. tumpuk-tumpukan karo bata utawa gendheng, lumayan Kang

    BalasHapus
  2. ahay, tumpuk tumpukan mengko dadi tambah siji maning kang, dadine 5, turune nglungker maning ....:)

    BalasHapus
    Balasan
    1. turune pindah meng alun alun :D

      Hapus
    2. Turu tumpuk tumpukan pancen kepenak ya kang, dadine anak ...:)

      Hapus
    3. Sing jelas sih dadi enak, lik..

      Hapus
  3. Just say,,, hmmmmmmmm... ora ngerti...

    BalasHapus
  4. kalau sudah tumpuk-tumpukan kayak gitu malah ada yang bangun, susah tidurnya

    BalasHapus
    Balasan
    1. Jere sapa angel. Dela bae lemes koh...

      Hapus
  5. walah podo, sak mess go wong telu...tur ambene dewe-dewe....

    BalasHapus
    Balasan
    1. Mending nek nganggo amben. Lesehan kiye, yu...

      Hapus

Sebelum membaca jurnal ini mohon untuk membaca Disclaimer dari Blog Rawins. Memberikan komentar dianggap telah menyetujui Disclaimer tersebut. Terima kasih

© 2011 Rawin, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena